Meistä

Ravintola Crasta aukaisee ovensa tiistaina 2.2.2021.

Ravintolamme on normaalisti 36-paikkainen, mutta noudatamme meneillään olevia koronarajoituksia,
joten asiakaspaikkoja riittää tällä hetkellä 27. asiakkaalle.

Jokaisena aukiolopäivänä on tarjolla kolme erilaista pääruokaa, joista voi valita mieleisensä vaihtoehdon.

Meillä on omat menunsa parillisille ja parittomille viikoille, ja niitä tullaan päivittämään aika ajoin.

Tämänhetkisen menun pääset näkemään Menu -osiosta.

Näin korona-aikaan kokki annostelee ruuat asiakkaille. Meiltä voi ostaa annokset myös mukaan, ja
tilauksesta pakkaamme ruokasi valmiiksi noudettavaksi.

Tarina


Ravintola Crastan kokkina toimiva intialainen, kotimaastaan 19-vuotiaana lähtenyt Frances Crasta on
työskennellyt alalla jo yli 30 vuotta.


Hän taitaa monenlaiset ruokakulttuurit, joiden antimista saamme nauttia myös ravintolamme pöydän ääressä.

Nuori Frances sai aikoinaan vankan kokemuksen alalta työskenneltyään 13 vuotta eri hotellien keittiöissä Israelissa. Sieltä hän muutti Viroon, jossa mies perusti oman Catering- ja pitopalvelyrityksensä.

Hän veti Virossa myös kursseja, joissa ihmiset saivat Francesin opastuksella tutustua ruoanlaiton saloihin.

Suomeen Frances siirtyi vuonna 2018 ja teki kokin töitä parin vuoden ajan Helsingissä (Sokotel Oy:n) Radisson Blu -hotellissa. Koronasta johtuvien lomautusten vuoksi Frances päätti suunnata vaimonsa Lauran kanssa maaseudulle ajatuksenaan perustaa uuden ravintolan.

Lopulta hän löysi itsensä yhteisen tuttavan kautta Ylistarosta suunnittelemassa sukunimensä mukaan
nimetyn ravintolan menuta yhdessä LeiBain naisten kanssa.